shopify site analytics
  
 

Scholen en besturen met een abonnement hebben de activeringscode 2020/2021 in de week van 4 november ontvangen


Planner en rekentool voor de werkverdeling in het basisonderwijs

Een Windows Excelapp voor MS Office & Office 365


Met een kant-en-klaar werkverdelingsplan!

  • 2021-lesurenbrekening tekst
  • 2021-formatieoverzicht tekst
  • 2021-teamlidbladOP1 tekst
  • groepsverdeling2
  • 2021-overzicht act

Na de inroostering van het team en de planning van de activiteiten overige taken, maak je met de afdrukken van de lesurenberekening, het formatieoverzicht, de groepsindeling, de teamlidbladen en het activiteitenoverzicht een compleet Werkverdelingsplan!Voor een glasheldere werkverdeling


De planner Taakberekening-PO verscheen voor het eerst in het schooljaar 2015/2016 en al vele scholen hebben sindsdien de veelzijdige gebruiksvriendelijkheid van deze werkverdelingsplanner ontdekt. Op deze site vind je alle informatie over de planner en de laatste CAO-PO.
WAAROM OVERSTAPPEN OP TAAKBEREKENING-PO?

 


EENVOUDIG EN SNEL

De planner is heel gemakkelijk en snel in te vullen. In de handleiding en op elk werkblad vind je duidelijke aanwijzingen en links naar een schat aan achtergrondinformatie op deze website. Het les- en jaarrooster van de school vormt de basis van alle berekeningen. Later aangebrachte wijzigingen hierin worden zonder problemen automatisch verwerkt op alle ingevulde teamlidbladen!


OVERZICHTELIJK

Tijdens het invullen heb je een goed overzicht op de werkbladen van de planner. Op elk teamlidblad staan duidelijke overzichten van de berekening en opbouw van de ingeroosterde jaartaak en de ingeplande activiteiten van de professionalisering, duurzame inzetbaarheid en de overige taken. En aan het eind van het werkverdelingsproces druk je een kant-en-klaar werkverdelingsplan af!


VOORDELIG

Een activeercode bestel je al vanaf € 24,90 bij een bestuursbestelling en vanaf € 34,90 bij een schoolbestelling *). Snelle en deskundige ondersteuning per mail of telefoon inbegrepen.


*) prijzen bij abonnement en excl. BTWgratis downloaden en aan de slag

Vanaf de pagina Downloads kun je de planner gratis downloaden om uit te proberen. Als eerste vul je het werkblad Lesurenberekening in met het les- en vakantierooster van je school en zie je meteen of het rooster van je school voldoet aan de urennorm. Daarna kun je maximaal drie teamleden invoeren om te ervaren hoe eenvoudig je een teamlid inroostert, de taken verdeelt en handige overzichten maakt. Vrijwel alles in de nog niet geactiveerde planner functioneert volledig, zodat je vrijwel alle functionaliteit van deze planner gratis kunt uitproberen.


En als je net zo enthousiast over deze planner bent als vele schoolleiders, teams en bestuurlijke medewerkers die al eerder overstapten op Taakberekening-PO, dan bestel je voor slechts enkele tientjes per jaar een activeringscode. Na activering kunnen 100 teamleden OP (inclusief het OOP mét lesondersteunende taken) en 20 teamleden OOP (zónder lesondersteunende taken) worden ingeroosterd en werkt de planner volledig.
 Taakberekening-PO is niet alleen de handigste maar ook de voordeligste planner voor het basisonderwijs!prijzen excl. BTW


Yvonne Maas van OBS De Springplank in Etten-Leur:  

"duidelijk inzicht in de ingeroosterde uren" 

"heel duidelijke beschrijvingen bij de onderdelen"

"snelle service bij vragen"van individuele jaartaak naar kant-en-klaar werkverdelingsplan

Deze planner neemt je bij de inroostering van de les- en arbeidsuren van het team al het rekenwerk uit handen en ondersteunt je vanaf het begin van het werkverdelingstraject met een gestructureerde workflow en overzichtelijke scenario's van mogelijke groepsverdelingen en personele inzet. Handige overzichten helpen om de overige schooltaken op een transparante manier over het team te verdelen. Aan het eind van het werkverdelingstraject druk je met deze planner een kant-en-klaar werkverdelingsplan af ter goedkeuring door de P-MR en is er voor elk teamlid een duidelijk overzicht van de ingeroosterde les- en arbeidsuren en alle afspraken over de invulling van de professionalisering, de duurzame inzetbaarheid en de overige (school)taken.


 LEES MEER 

Hoe zet ik de planner in bij de werkverdeling?

Maak een kant-en-klaar werkverdelingsplanwaarom deze planner?

In het primair onderwijs wordt de werkdruk vaak als groot ervaren. Onvoldoende transparantie over de ingeroosterde uren en over de vraag of alle bijkomende taken wel passen binnen de omvang van de eigen jaartaak, helpt daar niet bij. Een transparante en overzichtelijke inroostering van de les- en arbeidsuren en een compleet overzicht van alle ingeplande bijkomende taken, is een eerste voorwaarde voor het bespreekbaar maken en verlagen van de ervaren werkdruk.VIDEO

Ontdek in 5 minuten de gebruiksvriendelijke veelzijdigheid van deze planner!

"Leerkrachten zijn enthousiast over deze planner... Ook de AOB gaf aan dat het werken met deze planner helemaal conform de CAO-PO is..." support en contact

De werkverdelingsplanner Taakberekening-PO geeft de zekerheid dat alles conform de nieuwste CAO-PO wordt berekend en ingeroosterd. De uitgebreide toelichtingen op de planner zelf, op deze website en in de handleiding, beantwoorden vrijwel elke vraag. En rijzen er toch nog inhoudelijke of technische problemen, dan staan we na een mailtje of telefoontje voor je klaar!  Lees vóór je met invullen begint eerst deze beknopte toelichting op de inroostering van de les- en arbeidsuren en de nieuwste CAO-PO! "Doordat de planner cijfermatig heel helder en duidelijk is, hoef je over de uren niet meer te discussiëren en kan het gesprek gaan over de werkinhoud..." 

systeemeisen

Taakberekening-PO is een geavanceerde en heel gebruiksvriendelijke Windows Excel-applicatie met fraai en overzichtelijk vormgegeven werkbladen voor een Windows-pc of laptop. Op je laptop of pc moet dus Excel voor Windows zijn geïnstalleerd of Office 365 *).


 *) lees hier de aanwijzingen voor Office 365-gebruikers.


Reageren? Laat hier je reactie achter.


 
 
 
E-mailen
Bellen