shopify site analytics
 
 


De ochtendpauze

De ingevulde lestijden op de Lesurenberekening vormen de basis voor de berekening van de ingeroosterde lestijd van de leerlingen én de leerkrachten.  Wanneer het kwartier ochtendpauze bij de leerkrachten niet tot de lestijd moet worden gerekend, zou er voor hen op basis van de ingevulde lestijden dagelijks een kwartier teveel lestijd worden ingeroosterd.


Dit probleem los je op door op de Lesurenberekening de ochtendlestijden met een kwartier te bekorten. De ingeroosterde lesuren worden dan bij elke leerkracht juist berekend.


Correctie berekende lestijd voor de leerlingen

Het gevolg hiervan is dat de berekening van ingeroosterde lestijd voor de leerlingen nu niet meer klopt. Dit corrigeer je door de ochtendlestijden op de Lesurenberekening (tijdelijk) in te vullen zoals deze gelden voor de leerlingen. De netto onderwijstijd voor de leerlingen en de extrapolatie over 8 jaar in rubriek E op de Lesurenberekening, is nu juist berekend. Maak vervolgens een afdruk van het werkblad Lesurenberekening en bewaar deze.


Vul hierna weer de kortere ochtendlestijden in, zodat de ingeroosterde lesuren van de leerkrachten juist worden berekend. Neem tenslotte volledigheidshalve en ter geheugensteun in het opmerkingenvak onderaan de Lesurenberekening de juiste netto lestijd(en) over van de eerder gemaakte afdruk.