planning & werkverdeling in het PODoor op het formatieoverzicht links op het betreffende regelnummer te klikken, verschijnt het bovenstaand invoerscherm, waarop je per teamlid slechts enkele basisgegevens hoeft in te voeren.


Op dit invoerscherm OP is de categorie jonger dan 57 jaar aangeklikt. De opties in vak 3 passen zich vanzelf aan aan de gekozen categorie. Vervolgens worden de betreffende schooltijden 1 of 2 aangeklikt en de lesuren OP of OOP en/of ambulante dagdelen, waarna de gegevens worden opgeslagen en zichtbaar worden op het formatieoverzicht. Na het opslaan zijn de meer of minder ingeroosterde les- en arbeidsuren dan de maximale lestaak en jaarlijkse arbeidsduur, onmiddellijk zichtbaar op het formatieoverzicht.Teamgegevens importeren uit planner vorig schooljaar

Naast het werkblad Formatieoverzicht bevindt zich de importeerknop. Door hierop te klikken kun je de teamgegevens uit je oude planner importeren.


Door op de groene nummerbalk rechts te klikken, navigeer je snel naar het betreffende teamlidblad. In de laatste drie kolommen is aan de kleur te zien voor hoeveel procent de beschikbare uren voor de duurzame inzetbaarheid, de professionalisering en de overige taken al met activiteiten zijn gevuld. In het zoekvak linksboven vind je snel een teamlid om naar het invoerformulier of het teamlidblad te gaan. De groene dagdelen zijn de lesdagdelen OP, de blauwe de lesdagdelen OOP en de bruine de ambulante dagdelen. In de drie kolommen links van de groene nummerrij wordt het resultaat van de ingeroosterde les- en arbeidsuren en het percentage van de ingeroosterde arbeidsduur volgens de aanstelling, vanuit de berekeningen op de teamlidbladen direct teruggekoppeld.Het werkblad Groepsverdeling


Met het werkblad Groepsverdeling maak je heel gemakkelijk een opzet voor de groepsbezetting. Met één muisklik neem je de namen en dagdelen over uit het Formatieoverzicht. Door in de eerste 3 kolommen bij elk teamlid de groepsnummers en letters in te vullen, komen alle teamleden na sortering in de juiste volgorde van groepen en categorieën. Door tijdens het invullen tussendoor steeds te sorteren (met de sorteerknop naast het werkblad), behoud je een goed overzicht op de gemaakte indeling. Een afdruk van de indeling bewijst goede diensten tijdens het werkverdelingsoverleg. Namen kunnen toegevoegd en gewist worden en dagdelen kunnen gewijzigd worden. Lees de toelichting naast het werkblad in de planner en in de handleiding.
Stap 3: Teamlidbladen aanvullen

 
 
 
E-mailen
Bellen