planning & werkverdeling in het PO

 

 


Na invulling van de Lesurenberekening en het Formatieoverzicht zijn de berekeningen op de teamlidbladen op basis van de vaste werkdagen klaar. We noemen dit 'de eerste inroostering'. In de linkerkolom staat het overzicht van de ingeroosterde les- en arbeidsuren en in de rechterkolom van de inzet van het budget duurzame inzetbaarheid en de verdere opbouw van de jaartaak.


Let op: Alleen de ingevulde teamlidbladen zijn zichtbaar.


  • In rubriek A worden de les- en arbeidsuren berekend wanneer op de vaste werkdagen van het teamlid het gehele jaar, dus 52 weken (en een dag) zonder vakanties of vrije dagen wordt doorgewerkt.
  • In rubriek B, C en D zijn de les- en arbeidsuren van de vakantieweken, losse vakantiedagen, studiedagen en dagdelen berekend.
  • In rubriek E en F kunnen extra les- en/of arbeidsuren worden in- of uitgeroosterd.
  • In rubriek H is te zien hoeveel arbeidsuren er meer of minder dan de netto jaarlijkse arbeidsduur (volgens de aanstelling en eventueel verminderd met een verlof duurzame inzetbaarheid)  zijn ingeroosterd. Het aantal ingeroosterde arbeidsuren wordt erachter vermeld als percentage van de jaarlijkse arbeidsduur.
  • In rubriek I is te zien hoeveel lesuren er meer of minder dan het op de Lesurenberekening vermelde maximum zijn ingeroosterd. Het aantal ingeroosterde lesuren wordt erachter vermeld als percentage van de lestaak.
  • In rubriek J kan bij voor- en nawerk eventueel een afwijkende individuele opslagfactor worden ingevuld.


De arbeidsuren per ingeroosterde dag in rubriek A zijn automatisch overgenomen van de ingevulde standaardverdeling onderaan de Lesurenberekening (1e werkblad). Omdat iedereen op deze school in de zomervakantie minimaal 2 dagen aanwezig is, zijn de arbeidsuren daarvan bij iedereen ingevuld in rubriek F.

In H en I worden de ingeroosterde les- en arbeidsuren ook weergegeven als het percentage van de maximale lestaak en arbeidsduur volgens de aanstelling. Aan dit inroosterpercentage is snel te zienhoeveel les- en arbeidsuren iedereen verhoudingsgewijs is ingeroosterd.Na de eerste inroostering op basis van de vaste werkdagen bekijk je aan het eind van het werkverdelingsproces samen met het teamlid hoe te veel of te weinig ingeroosterde les- en arbeidsuren kunnen worden gecompenseerd. Lees hier hoe je dat kunt doen.


Bij de afdruk van het teamlidblad is een toelichting voor het team beschikbaar (zie bij downloads).Teamlidblad pag. 2: invulling uren Duurzame inzetbaarheid, Professionalisering en Overige taken


Op de tweede pagina van de Teamlidbladen (zie hierboven) kun je de afspraken over het budget duurzame inzetbaarheid, het budget professionalisering en de overige taken bijhouden. Vaak voorkomende onderwerpen kun je opslaan in drie lijsten waaruit bij de invulling een keus kan worden gemaakt, zodat je elk item maar één keer hoeft in te voeren (zie voorbeeld van het invoerscherm hieronder). De aangelegde lijsten kun je in je nieuwe planner importeren uit je vorige planner.Overzichten per activiteit

Met een paar muisklikken kan per activiteit een overzicht worden gemaakt van de teamleden met dezelfde activiteit. Zo kun je bij activiteiten waaraan meerdere teamleden deelnemen, snel zien wie dat zijn en hoeveel uren voor deze activiteit bij iedereen zijn ingepland.


Door uit de lijst op het invoerformulier in de rubriek Lijstkeuze een activiteit te kiezen en op de knop Teamoverzicht te klikken, wordt een lijst aangemaakt van alle teamleden met de gezochte activiteit. Er kan ook op trefwoord worden gezocht. Vanuit de lijst navigeer je door op het regelnummer rechts te klikken snel naar het betreffende teamlidblad.De 3 lijsten kunnen met enkele muisklikken geïmporteerd worden uit je vorige planner.


 


 
 
 
E-mailen
Bellen